Photo © Toshihiro Sobajima
 
A reinforced concrete house covered with “shou-sugi-ban” (burnt cedar) siding — the ultimate in luxury and durability. There are a few more unique things about this house designed by Shunsuke Uemoto – a ‘crevasse’ opens through the top to the bottom in the middle of the house, the master bedroom and bathroom are located in the basement while the kitchen and dining room are on the third floor, and therefore the house is equipped with an elevator.

 

 
Entering the house…

 
We are going to start the tour from the basement level of this house.

 

 

 

 

 
…the “crevasse”

 
…up to the second floor

 

 

 

 

 

 
…now on the third

 

 

 

Photos © Toshihiro Sobajima
 
Click for larger view below.

© UEMOT PLANNING & DESIGN OFFICE
 
Who: Shunsuke Uemoto
What: Single family residence
Where: Setagaya-ku, Tokyo
When: March 2010
How: Three-story w/basement, reinforced concrete construction
Site Area: 872 square feet (81m²)
Construction Area: 603 square feet (56m²)
Total Floor Area: 2,185 square feet (203m²)