Architecture - Page 5

In Residence: Casa Gilardi

Off
by


via nowness.com

Inside the high-modernist Mexico City home designed by Luis Barragán

Casa Gilardi is the last house built entirely by legendary Mexican architect Luis Barragán. Now the home of Martin Luque and his family, the house was constructed after Barragán had formally retired. Martin Luque and his advertising agency partner Pancho Gilardi approached Barragán, who originally didn’t want to take on the project, until he found himself inspired by the astonishing jacaranda tree around which the house is built.
Read the rest of this article @ NOWNESS »

Yves Béhar’s Bay Area Home

Off
by
Yves Béhar's Bay Area Home

Yves Béhar's Bay Area Home

Yves Béhar's Bay Area Home

Yves Béhar's Bay Area Home

Yves Béhar's Bay Area Home

via wallpaper.com | Photos © Anthony Cotsifas

Storey teller: the design tale behind Yves Béhar’s Bay Area bolthole

From the street, it might take visitors to Yves Béhar and Sabrina Buell’s San Francisco home a moment to find the front door. A seemingly unbroken stretch of black anodised aluminium – which looks flat from afar, but up close exposes a unique CNC-machined pattern of nicks and notches – spans the ground-level facade, disguising both a garage and the aforementioned entrance. Each fits flush within the mottled expanse; a pair of portals, hiding in plain sight.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »

Nida House, Chile

Off
by
Nida House, Chile

Nida House, Chile

Nida House, Chile

Nida House, Chile

via designboom.com | Photos © Pezo Von Ellrichshausen

Pezo Von Ellrichshausen’s Nida House in Chile Is Stacked Lke an Inverted Ziggurat

Pezo Von Ellrichshausen has constructed ‘Nida House’, a concentric and non-directional residence formed by four rigid concrete frames. located in Navidad, Chile, the structure comprises five levels, including its basement and roof terrace, with storys increasing in size as the building ascends. Eight continuous columns allow for open corners at every floor, providing generous and less restricted views of the surrounding landscape.
Read the rest of this article @ designboom »

Connect Parkville

Off
by
Connect Parkville

Connect Parkville

Connect Parkville

Connect Parkville

via designboom.com

Steffen Welsch Reconnects Brick Family Home with Glazed Intervention

‘Connect Parkville’, a project by Melbourne based studio Steffen Welsch Architects demonstrates merging old with new and in the case, it has manifested as a quiet extension that has been inserted in-between two existing masonry builds.
Read the rest of this article @ designboom »

TR House, Barcelona

Off
by
TR House, Barcelona

TR House, Barcelona

TR House, Barcelona

TR House, Barcelona

via wallpaper.com

Under cover: PMMT draw on Catalan tradition for tile-clad TR House

As if building a house isn’t already a design and logistical challenge, imagine having to build a second one on the same sloping site, but in a way that is unobtrusive whilst mainlining its own space and privacy. Barcelona-based architects PMMT solved the puzzle with commendable aplomb for this three-storey family home in St Gervasio, a residential neighborhood in Barcelona at the foot of Tibidabo Mountain.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »

Deventer House, The Netherlands

Off
by
Deventer House, The Netherlands

Deventer House, The Netherlands

Deventer House, The Netherlands

Deventer House, The Netherlands

via dezeen.com | photos © Christian van der Kooy

Dutch office Studio MAKS has built a compact concrete house in an old industrial area of Deventer, the Netherlands, for a young couple on a tight budget. Deventer House is situated on a plot of land surrounded by the old harbour warehouses of the inland city on the IJssel river. Here, young people have been given land to build their own homes.
Read the rest of this article @ Dezeen »

House in Bandoubashi, Yokohama

Off
by
House in Bandoubashi, Yokohama

House in Bandoubashi, Yokohama

House in Bandoubashi, Yokohama

House in Bandoubashi, Yokohama

House in Bandoubashi, Yokohama

via designboom.com | photos © Shimizu Ken

2001 revives house in Bandoubashi, an abandoned property in Japan

2001 —a Tokyo based architecture studio—has taken on a renovation project of a house for rent in Yokohama, Japan. The 50-year-old wooden structure was left in ruins; the roofs had collapsed, exterior walls were broken, floors and ceilings were in poor conditions. In such circumstances, animals and plants started invading every corner. Even though the space was full of wilderness, 2001 still saw beauty and potential for renovation– the project was eventually known as the House in Bandoubashi.
Read the rest of this article @ designboom »

Escobar Renovation, Arizona

Off
by
Escobar Renovation, Arizona

Escobar Renovation, Arizona

Escobar Renovation, Arizona

Escobar Renovation, Arizona

via dezeen.com | photos © Matt Winquist

US firm Chen + Suchart Studio has renovated and expanded a 1930s dwelling in Phoenix, Arizona, adding a metal-clad volume with a window wall and a pointy roof. Called the Escobar Renovation, the project entailed updating and enlarging an existing home in the city’s downtown area.
Read the rest of this article @ Dezeen »

House of Rolf, Netherlands

Off
by
House of Rolf, Netherlands

House of Rolf, Netherlands

House of Rolf, Netherlands

House of Rolf, Netherlands

via wallpaper.com | Photos © Christel Derksen & Rolf Bruggink

Sculptural living space: House of Rolf uses reconstituted materials to dramatic effect

Dutch architect and designer Rolf Bruggink’s latest project, House of Rolf, is a renovated 19th century coach house with a modern interior made entirely out of reconstituted materials from a separate building on the same piece of land. With the help of fellow architect and designer Niek Wagemans, who also created a furniture piece for the property (part of his series ‘confused furniture’), Bruggink set about building House of Rolf from a rough scale model, developing and amending the design as the construction phase progressed.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »

House Between the Pine Forest, Valencia

Off
by
House Between the Pine Forest, Valencia

House Between the Pine Forest, Valencia

House Between the Pine Forest, Valencia

House Between the Pine Forest, Valencia

House Between the Pine Forest, Valencia

via designboom.com | photos © Fernando Guerra

Fran Silvestre nestles expansive pool house in the woods of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos has shared their most recent residential project which simultaneously contrasts and responds to its green environment in Paterna, Valencia. ‘House Between the Pine Forest’ belongs to a family of several generations; the architecture of the original residence became inconsistent due to the culmination of interventions that had taken place over the years using different construction systems.
Read the rest of this article @ designboom »