Design - Page 1

Aesop Samcheong, Seoul

Off
by
Aesop Samcheong, Seoul

Aesop Samcheong, Seoul

Aesop Samcheong, Seoul

Aesop Samcheong, Seoul

via habitusliving.com

INDUSTRIAL CHIC MEETS LUXURY SKINCARE IN AESOP’S NEW SEOUL STORE

Aesop is a brand that has achieved the impossible – global saturation while maintaining a sense of bespoke locality. That’s the dream, right? And how is it that they manage to pull this off? By investing heavily in design; local designers and high-end materials. The luxury skincare brand’s insistence on investing in design has taken ‘materiality’ from an elite luxury to a mainstream necessity; hence, the ‘Aesop Effect’. The most recent example of this philosophy in action is the brand’s ninth Seoul location, Aesop Samcheong by Torafu Architects. Located in a cute single-storey street front building, Aesop wanted to inhibit the cultural vibe and intensity of the area’s lively Gyeongbokgung city palace.
Read the rest of this article @ Habitus Living »

The shape of things

Off
by


via wallpaper.com

Sir Jony Ive reflects on the nature of objects, the fragility of ideas, and 20 years of Apple design

Many of us can remember our first encounter with an Apple product. For a rare few, it may have been the Apple 1 (1976). For some, the turning point was the iMac (1998). And who can forget the frenzy surrounding the iPod’s debut some 15 years ago, or the iPhone (2007), the iPad (2010), and most recently the Apple Watch and Apple Pencil (both 2015).
Read the rest of this article @ Dezeen »

Malibu Hillside pool and terrace

Off
by


via dezeen.com

A latticed wooden canopy shades this swimming pool and terrace, designed by Michael Goorevich for a Malibu house on a slope overlooking the Pacific Ocean. Nashville-based architect Goorevich wanted to make the most out of views from the Malibu Hillside house in Los Angeles, which is located on a steep site facing the sea. The architect referenced the horizontal planes of Californian modernism for the L-shaped pool and deck area.
Read the rest of this article @ Dezeen »

Tamarit Apartment, Barcelona

Off
by
Tamarit Apartment, Barcelona

Tamarit Apartment, Barcelona

Tamarit Apartment, Barcelona

Tamarit Apartment, Barcelona

via yatzer.com | photos © Jose Hevia

The Incredible Transformation of a Stately Apartment in Barcelona

Faced with renovating a property of unwieldy proportions, Raúl Sánchez of Spanish practice RAS Arquitectura has resourcefully managed to transform this Barcelona stately apartment into a light-filled abode of modern elegance. The key challenge Sánchez had to face in refurbishing this 140-square-meter apartment was its long and narrow floorplan.
Read the rest of this article @ Yatzer »

AutoCamp Russian River

Off
by
AutoCamp Russian River

AutoCamp Russian River

AutoCamp Russian River

AutoCamp Russian River

AutoCamp Russian River

via designboom.com | photos © Melanie Riccardi

AutoCamp Russian River offers glamping 90 minutes north of San Francisco

AutoCamp has opened its second boutique camping property located just 90 minutes north of San Francisco. Set amid towering redwoods along the Russian River, the complex includes 24 luxury Airstream trailers, 10 fully equipped luxury tents, and a communal lounge pavilion that takes its design cues from mid-century modern architecture. Designer Lauren Geremia is responsible for the project’s interior decor.
Read the rest of this article @ designboom »

In Residence: Clémence and Didier Krzentowski

Off
by


via nowness.com

The Paris bankside apartment where it’s Christmas all year round

Clémence and Didier Krzentowski, the husband-and-wife founders of Paris design space Galerie Kreo, have turned their apartment on the bank of the Seine into an exhibition space for their eclectic art collection. Establishing their studio in 1999, the Krzentowskis have fast become an influential voice on the global design circuit.
Read the rest of this article @ NOWNESS »

House with a Kura, Kyoto

Off
House with a Kura, Kyoto

House with a Kura, Kyoto

House with a Kura, Kyoto

House with a Kura, Kyoto

via wallpaper.com | Photos © Takumi Ota

Balancing act: Case-Real convert Japanese storehouse into modern work space

Creative folk are often heard complaining of a work-life imbalance, and the trend for live-work spaces is on the up. Helping one productive Japanese duo to achieve this illusive, much sought-after life goal, are former Wallpaper* Design Award winners Case-Real, who have created an effortlessly elegant multi-functional work space in a converted Japanese storehouse.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »