WHAT WE DO IS SECRET - Page 30

our profession is based on the notion of secrecy

Villa Harnischmacher II

Off
by
Villa Harnischmacher II

Villa Harnischmacher II

Villa Harnischmacher II

Villa Harnischmacher II

via wallpaper.com | Photos © Achim Hatzius

House style: a Marcel Breuer villa is reborn

A thorough restoration of one of Bauhaus master Marcel Breuer’s lesser-known gems, Villa Harnischmacher II, has just been unveiled by its new owners, Monika Maria and Stefan Eller.

Located in Wiesbaden’s city centre, the bungalow was originally designed for the Harnischmacher family in 1954 – in fact, it was the second one designed for them by Breuer. The first one was damaged during the war and this smaller version was constructed in the grounds of the original, destroyed villa.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »

Doonan Glass House, Noosa/Australia

Off
by
Doonan Glass House, Noosa/Australia

Doonan Glass House, Noosa/Australia

Doonan Glass House, Noosa/Australia

Doonan Glass House, Noosa/Australia

via wallpaper.com | Photos © *

In Sarah Waller’s Glass House, modernist and monochrome design principles align

After conceptualising her dream home for 20 years, architect, builder and designer Sarah Waller found the perfect plot of land to build it, in Noosa, Australia, where she relocated to ten years ago from the UK. Inspired by midcentury architecture, her Glass House follows her own minimal and monochrome design principles.

‘I’ve always wanted to live in a glass house since I was an architectural student in London when I fell in love with the Philip Johnson Glass House and the Farnsworth House,’ says Waller, who designed the light-filled single storey home to blur the boundaries between indoor and out.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »

Bracketed Space House, Austin/Texas

Off
by
Bracketed Space House, Austin/Texas

Bracketed Space House, Austin/Texas

Bracketed Space House, Austin/Texas

Bracketed Space House, Austin/Texas

via dezeen.com | photos © Charles Davis Smith

Rectilinear Austin house by Matt Fajkus embraces rolling terrain

Cedar, concrete and stucco were among the materials used to construct this spacious Texas dwelling by American studio Matt Fajkus Architecture.

Called the Bracketed Space House, the residence is located on a sloped site in the city of Austin. It was designed for a young urban family that enjoys indoor-outdoor living.
Read the rest of this article @ Dezeen »

Camille Blatrix. Heroe

Off
by
Camille Blatrix. Heroe

Camille Blatrix. Heroe

Camille Blatrix. Heroe

Camille Blatrix. Heroe

via we-find-wildness.com | Photos © John White

Heroe is the title of a solo exhibition by French artist CAMILLE BLATRIX currently on view at Wattis Institute in San Francisco. The presentation is featuring a series of minimal sculptures that appear familiar and timeless thanks to a highly precise manufacture. As with much of his previous works, the meaning of BLATRIX‘s objects is dissolved into a self-contained abstraction and is ascribed to the viewer’s narrative impulse.
Read the rest of this article @ We Find Wildness »

The shape of things

Off
by


via wallpaper.com

Sir Jony Ive reflects on the nature of objects, the fragility of ideas, and 20 years of Apple design

Many of us can remember our first encounter with an Apple product. For a rare few, it may have been the Apple 1 (1976). For some, the turning point was the iMac (1998). And who can forget the frenzy surrounding the iPod’s debut some 15 years ago, or the iPhone (2007), the iPad (2010), and most recently the Apple Watch and Apple Pencil (both 2015).
Read the rest of this article @ Dezeen »

Villa Clessidra (plan)

Off
by
Villa Clessidra

Villa Clessidra

Villa Clessidra

Villa Clessidra

via designboom.com | Images © LAAV Architects and Lefteris Schetakis

Glass Encased Swimming Pool Level Inserted into Forest Dwelling by LAAV Architects

The new project from architect Laertis-Antonios Ando Vassiliou, co-founder of OPA, which brought cliffside Casa Brutale, ‘Villa Clessidra’ is a conceptual three-level forest dwelling by LAAV architects. The cubic scheme of 200 square meters provided both architectural freedom and constraints, which dictated the proportions of each private and public program within. Hypothetically, it would be built amongst a pine forest and be a place for relaxation and meditation.
Read the rest of this article @ designboom »

Abeel House, Belgium

Off
by
Abeel House, Belgium

Abeel House, Belgium

Abeel House, Belgium

Abeel House, Belgium

via dezeen.com

Angled glazing frames range of views from Ghent house by Steven Vandenborre and Mias Sys

Windows angle out from the front of this family home in Ghent by Belgian architects Steven Vandenborre and Mias Sys, giving multiple perspectives on the street and city below.
Read the rest of this article @ Dezeen »

Before 9, Kyoto

Off
by
Before 9, Kyoto

Before 9, Kyoto

Before 9, Kyoto

Before 9, Kyoto

via designboom.com | Photos © Takumi Ota

PUDDLE Turns Traditional Merchants House into Craft Beer Bar in Kyoto

Occupying one of the remaining three ‘machiya’ townhouses in Kyoto, the once typical home-cum-shop for local merchants has been refurbished into a Japanese sake and craft beer bar by PUDDLE. The repurposing element of the project was initiated when the owner — a former sake brewer— wanted to restore his brewery, while preserve the declining number of ‘machiyas’. In the end, the interior followed a mismatch between the existing traditional materials, and the non-traditional prominence towards the front of the structure.
Read the rest of this article @ designboom »

House in Estoril

Off
by
House in Estoril

House in Estoril

House in Estoril

House in Estoril

via dezeen.com | photos © Francisco Nogueira

A glazed ramp spirals around a courtyard at the centre of this house in the Portuguese town of Estoril, connecting the various living spaces and a garden roof terrace. Lisbon-based architect António Costa Lima designed the house for a family that had lived in several places around the world, but that was now looking to settle on the Portuguese Riviera near Lisbon.
Read the rest of this article @ Dezeen »