LEVEL Architects - Page 2

25 result(s) found.

Villa Clessidra (plan)

Off
by
Villa Clessidra

Villa Clessidra

Villa Clessidra

Villa Clessidra

via designboom.com | Images © LAAV Architects and Lefteris Schetakis

Glass Encased Swimming Pool Level Inserted into Forest Dwelling by LAAV Architects

The new project from architect Laertis-Antonios Ando Vassiliou, co-founder of OPA, which brought cliffside Casa Brutale, ‘Villa Clessidra’ is a conceptual three-level forest dwelling by LAAV architects. The cubic scheme of 200 square meters provided both architectural freedom and constraints, which dictated the proportions of each private and public program within. Hypothetically, it would be built amongst a pine forest and be a place for relaxation and meditation.
Read the rest of this article @ designboom »

Workshop House, São Paulo

Off
by
Workshop House, São Paulo

Workshop House, São Paulo

Workshop House, São Paulo

Workshop House, São Paulo

via yatzer.com | photos © Bruno Candiotto

Sitting boldly on a street corner in the Pinheiros neighbourhood of São Paulo, Brazil, local architects PAX.ARQ have inserted a unique multi-purpose concrete and aluminium structure, providing an industrial, contemporary sculptural addition to a developing landscape that was once home to a dense pine forest. Completed in 2015, this Workshop House project or Tecnomec, rests on a two-hundred-and-sixty-square-metre site consisting of three levels: a ground floor high-performance mechanical workshop, first floor training spaces with offices and bathrooms, and a top floor two-bedroom residence with terrace for the owner/client.
Read the rest of this article @ Yatzer »

Ophir, New Zealand

Off
by
Ophir, New Zealand

Ophir, New Zealand

Ophir, New Zealand

via ignant.de | Photos © Charlotte Clements

New Zealand studio Architects’ Creative designed ‘Ophir‘, a hillside dwelling in Christchurch constructed from black zinc, rough concrete and cedar wood.

Commissioned by owners whose previous home was lost to the Canterbury earthquake of 2012, the project centers around the notion of resilience. Exposed structural steel frames support the upper living level, which offers sweeping views over the Southern Alps. A timber interior brings warmth to the house, offering “a sense of security, substance and permanence,” say the architects. “[The house] affords moments of calm within spaces for reflection, embodying a way of living to better suit its occupants.”
Read the rest of this article @ iGNANT »

Two Houses at Nichada, Bangkok

Off
by
Two Houses at Nichada, Bangkok

Two Houses at Nichada, Bangkok

Two Houses at Nichada, Bangkok

Two Houses at Nichada, Bangkok

via designboom.com | photos © Ketsiree Wongwan

Alkhemist Architects duplicates house for brothers in Bangkok

Local-based Alkhemist Architects was commissioned to erect two houses belonging to a pair of brothers. Located in a suburban gated community in Bangkok, Thailand, the siblings, who are very close but have different lifestyles, wish to live close to each other and spend some time together. However, they also want to establish a private distance whenever is needed. The architect began the design process by using one simple building typology that would be then repeated on both houses. Once this design development got into detail level, the logic of repetition evolved to fit the different needs of each individual. As a result, the two houses look similar on a first glance, yet they differ once they dwelled within them.
Read the rest of this article @ designboom »

Gallop House, Singapore

Off
by
Gallop House, Singapore

Gallop House, Singapore

Gallop House, Singapore

Gallop House, Singapore

via dezeen.com | photos © Albert Lim

A louvred wooden screen protects the upper storey of this west-facing house in Singapore from direct sunlight, while the lower levels are partly embedded in the hillside site and shaded by the floors above. The Gallop House was designed for a local developer and his family by Singapore studio Formwerkz Architects, whose previous residential projects in the city-state include a concrete house with plants growing on its various levels and a faceted property with a triangular window interrupting its timber-clad facades.
Read the rest of this article @ Dezeen »

Slip House

Off
by
Slip House

Slip House

Slip House

Slip House

via ct-architects.co.uk | Photos © Tim Crocker

Occupying one of four plots (a gap in a Brixton terrace), Slip House is CTA in-house development built in the bottom of the garden of a derelict house.

Three simple ‘slipped’ orthogonal box forms break up the bulk of the building and give it it’s striking sculptural quality. The top floor is clad in milky, translucent glass planks which continue past the roof to create a high level enclosure for a private roof terrace.
Read the rest of this article @ Carl Turner Architects »

E/C House on Pico Island, Portugal

Off
E/C House on Pico Island, Portugal

E/C House on Pico Island, Portugal

E/C House on Pico Island, Portugal

via yatzer.com | photos © Paulo Catrica

Portuguese architecture firm SAMI-arquitectos has designed the E/C House, a holiday house on the volcanic island of Pico in the Azores, Portugal. Overlooking the Atlantic, the house spans two levels and occupies the ruin of a former house. But what is particularly interesting with this specific project, is the way the architects have treated the remains of the older house: rather than ‘renovating’ the site, or incorporating the old walls in a decorative way, instead they decided to create a spatial choreography between the old and the new, and place the new house inside the old one, reminiscent of how Matryoshka dolls are placed with one another.
Read the rest of this article @ Yatzer »

JEAN-MARC CHAILLAN S-Perfume S-Perfume S-Perfume S-Perfume Alberto Morillas MESSY SEXY JUST ROLLED OUT OF BED MON MUSC A MOI ONE NIGHT IN RIO A LAB ON FIRE Perfumes DOMINIQUE ROPION A LAB ON FIRE Navigation olfactory art

Copenhagen Townhouse II

Off
by

via Yatzer™ | photo © Jonas Bjerre-Poulsen

From the outside, we see a traditional brick townhouse with all that Copenhagen offers. Its four level vertical stretched structure consists of decorative brick opening window details, which also define its robustness and traditional character. This is what the clients initially fell in love with, visualising their interior design contrasts and the relationship between them.
Enjoy the tour of the townhouse @ Yatzer™ »