WHAT WE DO IS SECRET

our profession is based on the notion of secrecy

Workshop House, São Paulo

Off
by
Workshop House, São Paulo

Workshop House, São Paulo

Workshop House, São Paulo

Workshop House, São Paulo

via yatzer.com | photos © Bruno Candiotto

Sitting boldly on a street corner in the Pinheiros neighbourhood of São Paulo, Brazil, local architects PAX.ARQ have inserted a unique multi-purpose concrete and aluminium structure, providing an industrial, contemporary sculptural addition to a developing landscape that was once home to a dense pine forest. Completed in 2015, this Workshop House project or Tecnomec, rests on a two-hundred-and-sixty-square-metre site consisting of three levels: a ground floor high-performance mechanical workshop, first floor training spaces with offices and bathrooms, and a top floor two-bedroom residence with terrace for the owner/client.
Read the rest of this article @ Yatzer »

A LAB ON FIRE :: Messy Sexy Just Rolled Out Of Bed by Dominique RopionA LAB ON FIRE :: What We Do In Paris Is Secret by Dominique Ropionmon musc à moi: A Fragrance by Dominique Ropion

MLA, São Paulo

Off
by
MLA, São Paulo

MLA, São Paulo

MLA, São Paulo

MLA, São Paulo

via designboom.com | photos © Leonardo Finotti

Jacobsen Arquitetura Visually Blends Inside and Outside with São Paulo House

Taking advantage of the tropical climate and the generous plot of land, Rio de Janeiro-based firm Jacobsen Arquitetura have conceived the ‘MLA’ home in the Jardins neighborhood of São Paulo. The urban dwelling was developed with a brief to be comfortable, warm but open to its surroundings, light and constructed with modern engineering with natural materials. The resulting design sees a single volume that runs parallel with one of its sides open completely to the lush garden landscape occupying the front.
Read the rest of this article @ designboom »

A LAB ON FIRE :: Messy Sexy Just Rolled Out Of Bed by Dominique RopionA LAB ON FIRE :: What We Do In Paris Is Secret by Dominique Ropionmon musc à moi: A Fragrance by Dominique Ropion

Life House, Wales

Off
by
Life House, Wales

Life House, Wales

Life House, Wales

via ignant.de | Photos © Gilbert McCarragher

Covered with black bricks on the outside, John Pawson’s ‘Life House’ welcomes the guests with brightness and soft colors in the interior. Acknowledged for his minimalistic aesthetics, the British architect once again created a generous and balanced space, this time located in central Wales.

Commissioned by Living Architecture, John Pawson spent nearly five years working on this simple yet refined retreat and making it a perfect space to ease one’s mind and find the serenity. Influenced by Japanese design and the architecture of Benedictine monks, the architect consulted with the philosopher Alain de Botton to develop the concept.
Read the rest of this article @ iGNANT »

Windhover, Stanford University

Off
by
Windhover, Stanford University

Windhover, Stanford University

Windhover, Stanford University

Windhover, Stanford University

via dezeen.com | photos © Matthew Millman

This spiritual refuge by Aidlin Darling Design at California’s Stanford University features vertical cedar slats and thick walls made of soil excavated from the building site. Called the Windhover, the building sits at the heart of the university’s campus, located in the city of Stanford in northern California. Sitting on the site of a former parking lot and next to an oak grove, it is designed to facilitate meditation through art and nature.
Read the rest of this article @ Dezeen »

House with a Kura, Kyoto

Off
House with a Kura, Kyoto

House with a Kura, Kyoto

House with a Kura, Kyoto

House with a Kura, Kyoto

via wallpaper.com | Photos © Takumi Ota

Balancing act: Case-Real convert Japanese storehouse into modern work space

Creative folk are often heard complaining of a work-life imbalance, and the trend for live-work spaces is on the up. Helping one productive Japanese duo to achieve this illusive, much sought-after life goal, are former Wallpaper* Design Award winners Case-Real, who have created an effortlessly elegant multi-functional work space in a converted Japanese storehouse.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »

Valeria House, Buenos Aires

Off
by
Valeria House, Buenos Aires

Valeria House, Buenos Aires

Valeria House, Buenos Aires

via dezeen.com | photos © Daniela Mac Adden

Slabs of board-marked concrete form the walls, floors and roof of this holiday home designed by architects by Luciano Kruk and María Victoria Besonías for a coastal forest near Buenos Aires. The 190-square-metre retreat named Valeria House is tucked between tree trunks in the secluded Argentinian seaside resort Valeria del Mar.
Read the rest of this article @ Dezeen »

Casa Chorizo, Buenos Aires

Off
by
Casa Chorizo, Buenos Aires

Casa Chorizo, Buenos Aires

Casa Chorizo, Buenos Aires

via wallpaper.com | Photos ©

Around the corner: this Buenos Aires house uses a traditional Porteño typology

The traditional residential typology that defined the fabric of Buenos Aires in the 19th century is called casa chorizo or ‘sausage’ house, an inheritance from the Italian immigrants who adapted the classic Roman floor plan to a new urban reality.
Read the rest of this article @ Wallpaper* »

Buster Delin’s holiday home

Off
by
Buster Delin’s holiday home

Buster Delin’s holiday home

Buster Delin’s holiday home

via yatzer.com | photos © Patric Johansson

Life in a Box: the Summer House of Architect Buster Delin in Sweden

From Swedish interiors magazine Residence and its stellar editor-in-chief Hanna Nova Beatrice comes a new annual “bookazine” titled My Residence, featuring a selection of Swedish homes as seen in the magazine. As a sneak peek from inside the book we present here an article in partnership with Residence, about the summer house architect Buster Delin built himself in the Swedish countryside.
Read the rest of this article @ Yatzer »

HYTTE ÅRSUND, Norway

Off
by
HYTTE ÅRSUND, Norway

HYTTE ÅRSUND, Norway

HYTTE ÅRSUND, Norway

HYTTE ÅRSUND, Norway

via dezeen.com | photos © Tom Auger

This cabin perched on a hillside on Norway’s west coast features modular rooms that extend outwards from the main structure to enhance views of the adjacent fjord. Architecture studio Rever & Drage was asked to replace a dilapidated holiday home from the 1950s with a contemporary cabin that makes the most of the spectacular vistas from its site in the district of Straumsnes. The original building was demolished. But a swimming pool from the same period was retained and refurbished, along with a recent annex that the studio integrated into its proposal and used as a reference for the new building’s material palette.
Read the rest of this article @ Dezeen »